Vezi ce schimbări am identificat în piața de beneficii extrasalariale pentru angajați și care sunt planurile noastre pentru a oferi companiilor cele mai bune soluții de beneficii flexibile personalizate pe nevoile angajaților.

Beneficii flexibile personalizate în trend și noi modalități de administrare a beneficiilor flexibile în companii

Modul în care se face administrarea beneficiilor flexibile în companii s-a schimbat. În primul rând, observăm că a crescut numărul organizațiilor care trec de la administrarea internă a beneficiilor și a furnizorilor de beneficii extrasalariale pentru angajați către modelul flexibil de administrare. 

Din ce în ce mai multe companii caută un model de tipul one pit stop, în care să găsească o plajă largă de beneficii extrasalariale pentru angajați din care pot alege și prin care să delege administrarea furnizorilor și a zonei de customer service.”, Andrei Dumitrel, co-fondator MYBENEFITS, platformă de beneficii flexibile

Rezultatul? Nevoia de personalizare a beneficiilor și de a avea soluții de beneficii flexibile. Cu toate acestea, din dorința de a oferi o varietate cât mai mare de beneficii extrasalariale angajaților, multe companii au tendința de a supraîncărca platformele cu beneficii care sunt irelevante pentru angajați.

Studiile făcute de noi, însă, ne arată că acest lucru conduce exact la opusul efectului dorit. Cu alte cuvinte, când o platformă de beneficii extrasalariale este plină de beneficii irelevante, angajații ajung să evite deciziile (fenomen cunoscut ca „decision fatigue”) și își amână achiziția beneficiilor sau nu le văd relevante pentru ei. De aceea, bugetele alocate de companie pentru beneficiile extrasalariale de angajați nu-și ating scopul de loializare și de retenție pe care îl au programele de loializare de la bun început.

„Credem că MYBENEFITS trebuie să facă un efort constant pentru personalizare ca să rămână cea mai relevantă platformă de beneficii flexibile și loializare din România. Acest grad de personalizare va fi constant îmbunătățit dacă platforma va fi folosită de cât mai mulți utilizatori. De aceea, un factor important îl reprezintă zona de comunicare cu specialiștii în resurse umane, care datorită experienței lor, înțeleg de ce o <<platformă – bazar>> nu contribuie deloc la starea de bine a angajatului care a depus efortul să fie răsplătit prin accesul la beneficiile flexibile.”,  Andrei Dumitrel, co-fondator MYBENEFITS, platformă de beneficii flexibile

Mottoul nostru? „One glove doesn’t fit all”. Și pe bună dreptate. De aceea, la MYBENEFITS facem lucrurile diferit: stabilim împreună cu angajatorul profilul cât mai corect al angajaților și nevoile lor, ca să construim zona de beneficii extrasalariale pentru angajați, fie ele flexibile, fie ele fixe, astfel încât acestea să fie relevante pentru fiecare om în parte, iar procesul decizional de alegere a beneficiilor să fie cât mai simplu.

Din păcate, nu există o listă universală de beneficii extrasalariale care să-i facă fericiți pe toți. Din fericire, ele pot fi personalizate în funcție de profilul angajaților din fiecare companie și de aceea, specialiștii din Resurse Umane trebuie să-și asculte angajații. 

Beneficiile flexibile personalizate au rolul de a acoperi niște nevoi, iar flexibilizarea și mutarea alegerii acestora la angajat face ca aceste nevoi să fie acoperite cât mai bine. Iar când nevoile angajaților sunt acoperite cât mai bine, atunci se face transferul de atașament către brandul angajatorului.”, Andrei Dumitrel, co-fondator MYBENEFITS, platformă de beneficii flexibile

Trei direcții mari pentru soluții de beneficii flexibile personalizate 100%

Energia noastră de a dezvolta soluții pentru beneficii flexibile personalizate se împarte în 3 direcții mari: 

  1. produs
  2. experiența utilizatorului (fie că e angajat, fie că specialist HR)
  3. dezvoltare și extindere business

Să le luăm pe rând. 

Mai întâi, te invităm să descoperi ce urmează să se întâmple în platforma de beneficii flexibile MYBENEFITS. Curios? Citește mai departe.

Chiar pe finalul acestei luni ne pregătim să accelerăm accesul la platforma MYBENEFITS către cât mai mulți specialiști în HR, și nu numai, printr-un parteneriat care va revoluționa piața de beneficii flexibile. Cu cât platforma va fi folosită de mai mulți angajați, cu atât vom avea mai multe date ca să îmbunătățim experiența utilizatorului și să reducem la maximum fenomenul de oboseală decizională.”, Andrei Dumitrel, co-fondator MYBENEFITS, platformă de beneficii flexibile

În al doilea rând, suntem dedicați zonei de experiență a utilizatorilor. Scopul nostru este ca platforma de beneficii flexibile MYBENEFITS să fie cât mai ușor de folosit, indiferent de cât de tehnic este sau nu este angajatul care are acces la ea. Sună bine, nu-i așa? De aceea, ca să putem oferi o experiență digitală optimă, lucrăm împreună cu angajații din diverse domenii și testăm cum percep ei interacțiunea. Astfel, putem să simplificăm procesele cât mai mult. Și asta nu e tot! În același timp, vrem să acoperim deficiența pe care o vedem în piață în acest moment și să uniformizăm zona de experiență a utilizatorilor în raport cu furnizorii.

„Parteneriatele pe care le avem în lucru acum ne vor ajuta destul de mult să dezvoltăm MYBENEFITS, dar și aici e tot despre oameni și suntem norocoși să lucrăm cu oameni faini.”, Andrei Dumitrel, co-fondator MYBENEFITS, platformă de beneficii flexibile

Pregătit să afli ce planuri de dezvoltare avem mai departe? Cu siguranță, nu sunt puține. Astăzi ne vom opri doar la două dintre ele, și anume: dezvoltarea echipei MYBENEFITS – și aici avem noroc de niște oameni extraordinari care ne uimesc zilnic cu inovația, curiozitatea și dedicarea pe care le pun în acest proiect (Vă mulțumim mult!) și, nu în ultimul rând, creșterea noastră ca business, atât intern cât și în alte țări din Uniunea Europeană.

Dacă vrei să fii la curent cu evenimentul pe care îl pregătim în această lună, ocazie cu care ne propunem să revoluționăm piața de beneficii flexibile, te invităm să urmărești MYBENEFITS pe LinkedIn.

Update: A sosit momentul! Descoperă parteneriatul care va revoluționa piața de beneficii flexibile din România chiar aici.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *